”Choosing is winning”

Vad är det bästa med m4?

Som person är jag mån om att vilja omringas av drivna, lojala och omtänksamma människor, både privat och i yrkessammanhang. Varför jag valde att arbeta med m4 är av en enkel anledning att det är ett familjärt bolag med en stark företagskultur.

En annan styrka inom m4 är konsultcheferna. Alla vi människor är olika och motivation kan uppnås genom många sätt. I mitt fall kommer största delen av motivationen från mitt fritidsintresse, nämligen bilracing. Det känns otroligt bra med ett företag och konsultchefer som respekterar samt uppmanar en om att fortsätta sträva efter sina drömmar. M4 sätter ribban högt men ger tillbaka dubbelt så mycket i mina ögon!

Vad gör du på dagarna?

Som testledare utvecklar jag och mitt team en testmiljö anpassad för autonoma fordon. Vi lägger mycket fokus på att samla in data från offentliga vardagstrafik med hjälp av LIDAR, radar och kameror. Med hjälp av denna data kommer vi tillsammans med programutvecklare ta fram skräddarsydda testplaner åt de autonoma fordonen.

Fordonen ska inom snar framtid testas i offentlig miljö vilket vi ser mycket fram emot, dels för att verifiera systemets funktionalitet men också för att observera och iaktta omgivningens reaktioner.

Vad gör du på fritiden?

Från att arbeta med autonoma fordon till att sitta i en cockpit och köra på gränsen av att åka av eller stanna kvar på banan är en kontrast i dess like, och jag gillar det obeskrivligt mycket!

Utöver adrenalinrushen jag får varv efter varv på racingbanan känner jag mig fri på ett sätt jag har svårt att förklara, och lite därför uppmanar jag andra om att pröva på denna fartfyllda känsla. Redan som ung ansåg jag att det är viktigt med ett inre driv oavsett vart det kommer ifrån. Senaste åren som racingförare har jag därav börjat coacha yngre piloter då jag insett att ge kunskap och motivera andra generar även energi och drivkraft tillbaka.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på m4? Kontakta mig

Pierre Runic

Testledare

Mail: pierre.runic@m4.nu