Entreprenöriella medarbetare, check!

Vi uppmuntrar gärna till nytänkande, nyutveckling och även en förvaltande del hos våra medarbetare. När vi inser att det finns något som är värt att bevaras mjukvara och även vidareutvecklas/förädlas? Vår kollega Nils insåg att det fanns ett bevara och utveckla behov i SchemaSpy. SchemaSpy är en för att dokumentera och förstå relationsdatabaser. SchemaSpy skapar ER-diagram baserat på relationer som finns och även lite för de som inte finns. Det kan antingen vara att hålla dokumentationen färsk genom att skapa den vid varje bygge eller att försöka förstå ett gammalt system, där dokumentation saknas.

Hur länge har du jobbat med ”projektet” och finns det en slutpunkt idag?

Jag har i varierande utsträckning varit engagerad i snart 9 år! Någon slutpunkt är svårt att säga, har ju fortfarande fler idéer än vad jag har tid.

Vad driver dig och har drivit dig i dessa 9 år?

Jag vill att SchemaSpy ska vara till nytta, jag vet att skulle jag kunna lägga mer tid på det, så skulle SchemaSpy komma fler till nytta. Kan man förbättra situationen inom offentlig sektor så är det något som ger värde, kanske inte direkt till SchemaSpy, men via alla de outgrundliga sätt vi alla är sammankopplade så kommer det tillbaka till en.

Vart vill du att projektet ska ta vägen?

I grunden så är det open source och i och med det så kan man inte riktigt ställa krav utan man får mest önska och hoppas. Men en önskan är ju att kunna lägga mer tid.

Hur kan man hjälpa dig och SchemaSpy? Vill man bidra till SchemaSpy så räcker det med att använda SchemaSpy, rapportera fel eller berätta hur man använder det eller om det finns saker som kan förbättras. Det gör SchemaSpy bättre, allt är inte kod. 

Vill ni veta mer om SchemaSpy, klicka på länken nedan! 

https://schemaspy.org/