”Jag jobbar så mycket som möjligt, för att kunna vara ledig så mycket som möjligt.”

Vad är det bästa med m4?

Jag valde att börja på m4, dels på grund utav flexibiliteten med semester, lön och arbete men i ärlighetens namn var medarbetarna på m4 en stor del till att jag tillslut hoppade på! På m4 så får jag en hel del roliga möjligheter med utbildningar och konferenser som jag själv är med och påverkar.

Som person är jag mån om att vilja omringas av drivna, lojala och omtänksamma människor, både privat och i yrkessammanhang. Varför jag valde att arbeta med m4 är av en enkel anledning att det är ett familjärt bolag med en stark företagskultur.

Vad gör du på dagarna?

Jag jobbar som mekanikkonstruktör och som frombestämmare. Det finns stora och små utmaningar men problemlösningen är oftast ett underhållande element i vardagen.

Förtillfället sitter jag på utvecklingsavdelningen ute hos en kund inom fordonsbranschen, här i Stockholm. Vår kunds förarhytt ska uppdateras med nya instrumentpaneler och jag är med i teamet som har fått i uppgift att ta fram dem. Min uppgift är att bygga instrumentpanelerna i Catia V5 och bland annat se till så att de går att montera ihop och att de olika komponenterna passar med varandra.

Att få ha möjligheten att vara med att skapa produkter och se dem växa fram i olika delar av processen är mycket givande för mig. 

Vad gör du på fritiden?

Fritiden består under vintern av att åka så mycket snowboard som det bara går! Och nu för tiden är det mycket topturer med splitborden som gäller. Sommaren består av att cykla downhill och fjällvandra, en del av tiden spenderas även på Åland där sommarstugan finns.

Det går även åt väldigt mycket tid att bedriva privat projekt, ett sådan är ett projekt är med Engineers Without Borders Sweden som jag är med i. Där hjälper jag till att utveckla en manuell tegelstensmaskin till Build up Nepal. Detta så att familjer i jordbävningsdrabbade områden i Nepal ska kunna få bättre och säkrare hus.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på m4? Kontakta mig!

Christian Heljeved

Senior Design Engineer

Mail: christian.heljeved@m4.nu