“Jag vill lära mig något nytt – varje dag!”

Vad är det bästa med m4?

För mig är det främst två saker. Trevliga medarbetare och den flexibla och transparenta lönemodellen.

Att slippa långdragna lönediskussioner och istället ha ett helt öppet och transparent samtal om hur jag utvecklas och tar mig framåt i uppdraget och i karriären. För mig ger det mig en känsla av att jag snarare är en viktig partner och kollega på m4 än ”bara anställd”, som jag känt sig på andra företag. Jag uppskattar det ökade ansvaret och friheten som kommer med det.

För att lära känna varandra bättre hittar vi ofta på inspirerande aktiviteter och konferensresor med teman som skidåkning, kultur eller motorsport vilket ger den perfekta kombinationen av nytta och nöje!

Vad gör du på dagarna?

Jag arbetar just nu som konstruktör hos en marknadsledande kund inom förpackningsindustrin, där vi utvecklar pastöriserings-maskiner och annan processutrustning. Jag gillar att kalla det vi håller på med: ”Massproduktion av massproduktionslinjer”

Mitt dagliga arbete består av konstruktion och design av rör, stativ och andra detaljer för processutrustning till livsmedelsindustri. Mitt ansvar är främst konstruktion men jag hjälper även till med säljsupport, DFM, dimensionering, produktionsunderlag, CAD-mallar, ergonomisk design och hygienisk design.

Vad gör du på fritiden?

Jag bor tillsammans med min fru Madeleine och vår dotter Maja i ett hus i Hög strax norr om Lund.

Mina fritidsintressen är spridda, men jag nördar oftast ner mig rejält i en sak åt gången. Mina främsta fritidsintressen är golf, bilar och ishockey.

År 2008 upptäckte jag fenomenet Locost Seven. Tanken är att av billiga komponenter från tråkigare bilar bygga en replika av sportbilen Lotus 7. Efter 10 år av sporadiskt drömmande och läsande på forum så gjorde jag år 2018 slag i sak och började bygga min egen.  I september 2020 blev den godkänd av Transportstyrelsen och är alltså nu laglig för trafik.

Esther, som jag kallar min bil, är byggd på delar från en Ford Sierra från 1987 och en Ford Escort 1986 – nu återuppstådda i en enligt mig klart coolare skepnad!

Vill du veta mer om hur det är att jobba på m4? Kontakta mig!

Gustaf Fjaestad

Senior Konstruktör

Mail: gustaf.fjaestad@m4.nu