”Ser fram emot att lösa uppgifterna tillsammans med alla mina fantastiska kollegor”  

Vad är det bästa med m4? 

Jag fick tips om m4 och kom in genom en referens till gänget i Syd och tvivlade inte en sekund på om jag hade tagit rätt beslut. Jag fick ett positivt intryck från början!

Friheten att välja vad man vill är helt klart något som lockade mig! Vilken lön du vill ha, vilken riktning du vill ta i din utveckling, hur du vill ta semester, ja – listan fortsätter. Du kan själv bestämma, det är transparent och det gillar jag verkligen. Det finns en tydlig kommunikation från min konsultchef vad som händer i branschen, och jag känner starkt att min konsultchef bryr sig om mig som person. Du kan bara titta omkring dig, försök att hitta ett liknande bolag. Jag kan inte se att det är något andra bolag som kan matcha de fördelar man får hos m4, vilket jag tycker är bäst på marknaden just nu.

Vad gör du på dagarna? 

Om dagarna sitter jag ute hos en kund och tillsammans med ett litet team utvecklar vi ett Helpdesk system, som integreras med SalesForce platformen, men också med ett legacy system. Vi utvecklar produkter som supporterar kunder och partners i verksamheten. Förutom utveckling, som jag brinner för är det bästa med uppdraget är att jag får möjligheten att arbeta med så många olika människor, vilket gör att man får olika tekniska perspektiv på hur problem kan lösas.

En typisk dag för mig är att först få en överblick över hur långt vi kom i går och planera dagens uppgifter. Vi jobbar med delar av Scrum och har stand up-möten, där vi presenterar dagens uppgifter och om vi har något som stoppar vårt fortsatta arbete. Därefter tar vi tag i våra arbetsuppgifter, ser över andras kod och försöker släppa ny eller förändrad kod så snabbt vi kan, så att testare kan träda in och verifiera att allt fungerar enligt kraven.

Förutom att jag får chans att jobba med många kompetenta kollegor är det också väldigt givande när man har gjort en lyckosam release. När man vet att vi har skickat ut en produkt som uppskattas och används av andra. Vi är dessutom en del av en spännande process, där vi får vara med och påverka de framtida planerna om att gå från de gamla systemen till helt nya system!

Vad gör du på fritiden?

2021 fick vi en ”Corona” bebis och jag måste erkänna att fritiden är väl använd på utveckling av honom! Det är väldigt roligt och kul att lära honom att gå, äta, prata eller bara leka med honom. När tiden tillåter det tar jag en lång löprunda, gärna ute i naturen, och försöker träna tillräckligt för återigen kunna delta i ett halvmaraton. Jag älskar amerikanska rättssals-romaner, så när John Grisham släpper nytt, är jag där! 

Vill du veta mer om hur det är att jobba på m4? Kontakta mig!

Gustaf Liebe

Senior Software Developer

Mail: gustaf.liebe@m4.nu