”Bensinen rinner i blodet”

Vad är det bästa med m4?

Nu har jag snart varit på M4 i 7 år, tiden går fort när man har kul kan man klyschigt säga! Det familjära bolaget som märkbart värderar mig som konsult är ju en stor del till varför jag valde m4 och varför jag stannar kvar.

Självklart kan jag ju inte heller blunda för att jag trivs oerhört bra med vår lönemodell. En rättvis modell, som med bolaget transparens nästan får mig att känna mig som egenföretagare fast med tryggheten hos ett större bolag. Klockrent!

Vad gör du på dagarna?

I min roll som utvecklingsingenjör jobbar jag inom gruppen Vehicle Dynamics. Där arbetar jag med stödfunktioner så som ESC, ABS och Traction control som finns i princip i alla dagens bilar. Det jag gillar med tjänsten är att den är väldigt varierande. Så planering på kontor, köra mycket bil, analysera, anpassa, förbättra och få se väldigt mycket av världen.

Resorna blir både till leverantörer och testanläggningar, så även där är det oändligt med nya upplevelser.  Det känns otroligt motiverande att vara med och utveckla nya bilar, vara med i sista ledet och lägga sista handen på innan den går ut till kund.

Vad gör du på fritiden?

Racing, mycket kretsar kring racing. Förut körde jag själv men under det senaste året så har jag hjälpt två unga lovande talanger med deras första insteg i racingens värld. Känns riktigt roligt att kunna bidra med den kunskapen jag har, samtidigt som man blir väldigt sugen på att dra igång själv igen. Svårt att hålla mig borta från banan, tävlingarna och alla härliga människor runt därikring.

I resterande del av livspusslet umgås jag med min kära sambo, vänner och försöker klämma in ett och annat träningspass.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på m4? Kontakta mig

Niclas Harbig

Utvecklingsingenjör

Mail: niclas.harbig@m4.nu