”Det är väldigt skönt att slippa löneförhandlingen, lönen väljer jag ju själv”

Vad är det bästa med m4? 

Hela konceptet med en konsultfirma som fokuserar på medarbetarna!

Det bästa med m4 tycker jag är friheten som vi konsulter har att välja själv.
Vi väljer våra egna uppdrag, lön, tjänstebil och alla andra förmåner.
Som småbarnsförälder kan jag exempelvis välja att prioritera mycket ledighet eller att öka pensionsinbetalningen. Dessutom är det väldigt skönt att slippa löneförhandlingen, lönen väljer jag ju själv.

En annan sak jag uppskattar är att vi på m4 träffas utanför uppdragen regelbundet.
En kväll kanske vi spelar flipper, och en annan äter vi middag eller klättrar.
Kul och väldigt viktigt, när vardagen annars brukar gå snabbt förbi.

Vad gör du på dagarna? 

Jag sitter på ett uppdrag ute hos en spännande kund inom fordonsbranschen och är involverad i ett forskningsprojekt som tar fram metoder för att upptäcka och förhindra intrång i ett fordons datorsystem.

Utvecklingen går jättesnabbt just nu och i moderna fordon styrs alltifrån hastighet, bromsar och navigationssystem av små inbyggda datorer. Dessa system blir allt mer uppkopplade och ett intrång kan få katastrofala följder.

Arbetet består dels i att ta fram ”best practice” för vilka metoder som används idag, men även att ta fram prototyper och testa nya lösningar.

Vad gör du på fritiden?

Trivs bäst med att vara med min familj, när jag inte jobbar, och vi har dessutom precis köpt hus så det blir en hel del snickrande.

När man renoverar ett hus får man chansen att lära sig en massa nya saker och jag trivs med att få jobba lite med händerna. Jätteskönt som omväxling till allt utvecklingsarbete i högt tempo.

Utöver familj och vänner försöker jag även att hålla igång fysiskt och springer gärna en orienteringsrunda i skogen när tiden finns. Friskluft och fågelkvitter gör själen gott!

Vill du veta mer om hur det är att jobba på m4? Kontakta mig!

Niklas Karklins

Senior Embedded Developer

Mail: niklas.karklins@m4.nu