Med ett glatt humör och ett öppet sinne kommer man långt  

Vad är det bästa med m4? 

Jag tycker att det bästa med m4 är att de ger mig möjligheten att kunna styra över min tid och arbete, vilket ger en frihet som inte andra konsultbolag erbjuder.

Att alltid kunna nå sin chef och ha en bra relation med öppet och lättsamt sinne är något som jag verkligen uppskattar. Jag känner också att de sätter sina medarbetare i fokus med att erbjuda konferensresor, aktiviteter, utbildningar och även andra förmånliga erbjudanden. Helt rätt för mig!

Vad gör du på dagarna? 

I min yrkesroll arbetar jag som mekanik-konstruktör och sitter idag på utvecklingsavdelningen för att ta fram morgondagens autoklaver. Det är ett brett spektrum i arbetet då det innefattar hela maskinens framtagning. Alltifrån koncept framtagning, ren konstruktion till kontakt med leverantörer och inköp och även dialog med service- och marknadsavdelningen. Det innefattar även att fysiskt vara ute i labbet och skruva ihop de maskiner vi ritat och också få köra diverse olika tester. Som sagt, en väldigt varierande roll som ger väldigt lite utrymme för att bli uttråkad!

Min styrka ligger i det tidiga skedet i projekt med att skissa och hitta nya lösningar på problem som uppkommer.

Vad gör du på fritiden?

Utanför mitt arbete umgås jag gärna med min familj, vi gillar att vara ute i naturen och tar oss ofta ut på utflykter.

Jag gillar att ha ett aktivt liv, så brukar också ta mig tiden att sköta om huset, ta mig en löprunda eller en match i innebandy.

Ibland blir det lite lugnare aktiviteter som att sitta ner med tjejerna här hemma och bara skissa. Medan de skissar framtidens magiska värld så skissar jag först ner på papper näst intill allt jag konstruerar på jobbet, för att få en uppfattning och jag tänkt rätt. Och med min roll finns det helt klart en gemensam nämnare oss i mellan!

Böcker är också en prioritet jag försöker få in i livet, så en riktigt bra deckare är ju aldrig fel.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på m4? Kontakta mig!

Pontus Larsson

Senior Design Engineer

Mail: pontus.larsson@m4.nu