Vad är det bästa med m4? 

Valmöjligheterna kring lön, pensionssparande och ledighet är något som hade känts konstigt att vara utan nu när jag varit på m4 i många år! Att jag själv kan styra vad jag vill fokusera på just nu och veta att jag enkelt kan förändra fördelningen när jag vill.

Stödet från min konsultchef och alla där kring gör att jag kan fokusera på mitt uppdrag och dyker det upp frågor kring något är det enkelt att kontakta någon för hjälp. Eftersom de flesta av oss på m4 arbetar på olika ställen till vardags är det extra roligt att det skapas tillfällen när vi kollegor kan ha kul ihop samtidigt som vi lär känna varandra bättre.

Vad gör du på dagarna? 

Jag är på European Spallation Source, en partikelaccelerator och neutronkälla, som byggs utanför Lund. Det är ett gigantiskt bygge och ett europeiskt samarbete med medarbetare från hela världen. Där kommer flera upptäckter inom medicin, material och annat ske när forskningsanläggningen är i drift. Jag arbetar på en central avdelning som hjälper forskare och som supporterar olika delar av organisationen med design och konstruktion av olika slag.

Det kan vara allt från design av delar till ett instrument, strålningsskydd, monteringsverktyg till installationsunderlag och bärande konstruktioner.

Det bästa att vara på ESS är att ingen uppgift är den andra lik. Jag har fått ta mig an alla möjliga sorters utmaningar och det gäller att vara flexibel och kunna hantera oreda. Det är trots allt en ung organisation med många människor från olika platser och industrier!

Vad gör du på fritiden?

Jag älskar att vara ute i naturen. Vandra, sporta, upptäcka och bara njuta av att vara där, det ger mig ro och energi! Jag har även hund så det ger ännu en anledning att vara utomhus.

Jag är också intresserad av mat, äta och tillaga bådadera. Köper gärna råvaror av lokala, mindre producenter för att stötta de i mitt närområde och för att det helt enkelt oftast är det bästa. Det var detta som ledde mig in på intresset att odla mina egna grönsaker. I år har jag tagit det ett steg längre och odlar även för försäljning till privatpersoner och mindre cateringfirmor.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på m4? Kontakta mig!

Rasmus Johansson

Senior Design Engineer

Mail: rasmus.johansson@m4.nu