”Anders verkar ha mer
än 24 timmar på dygnet”

Utmaningen

Uppdraget är att hjälpa till att utveckla ett system för “Driver Monitoring” i självkörande personbilar.

I dagsläge kör vi systemet på olika plattformar som tex. Linux, Windows, ARM Linux. Vad målsystem är beror på slutkund och kan varierar. I slutändan kommer det att troligen att sitta som en del av ett större system i ett fordon.

Anders jobb är att skriva koden som bland annat läser in kamera-data samt att utveckla delar av detektor-logiken. Allt ska dessutom byggas för flera olika plattformar och fungera ihop med olika ramverk.

Utmaningarna är många och det är mycket ny teknik som skall utvecklas. Det skall passa till många olika plattformar vilket är en utmaning i sig då det ska gå att både köra och utveckla på alla dessa olika plattformar. Det är en mix av embeddedutveckling och applikationsprogrammering i ett större operativsystem och ramverk. En del av systemet blir med största sannolikhet även säkerhetskritisk.

De är ett litet team som jobbar med den tekniska utvecklingen. Det gör att alla i teamet får hjälpa till i många olika delar utvecklingen. Det kräver en mycket bred kompetens men teamet består av mycket erfarna ingenjörer.

Lösningen

Med över 20 års erfarenhet inom utveckling där Anders jobbat både med bilindustrin och telekom så matchar hans erfarenheter riktigt bra för just detta uppdrag. Det är rätt viktigt att förstå hur man utvecklar kod med hög kvalitet i bilbranschen och samtidigt kunna blanda in det allra senaste kring nya verktyg och ny teknik. Han bidrar med att förhoppningsvis nå en driftsäker och resurssnål slutprodukt.

Han har tidigare jobbat med många av de här operativsystemen och programmeringsspråken vi använder vilket ger mig rätt erfarenhet för att kunna bidra och snabbt ge kunden snabba resultat.

Resultatet

Projektet är långt ifrån färdigt men de har lyckats ta fram en stark Proof of Concept som slutkunderna ger stående ovationer. Det är svårt att slita sig från ett sådant spännande projekt som ligger i teknikens framkant!

Kontakta konsultchef inom affärsområdet

Henrik Tiinus

Konsultchef Inom området IT/Mjukvara/Elektronik

Mobile: +46 (0)70 273 62 60

Mail: henrik.tiinus@m4.nu