”Pierre är lika passionerad på jobbet som han är på racingbanan med en gnista av perfektion”

Utmaningen

Som pionjär inom den autonoma världen utvecklar Pierre ett testkoncept anpassat för autonoma fordon. Systemet ska spegla den aktiva säkerheten som dagens fordon innehar men med ökad produktivitet. Utmaningen för honom är att samla ihop all data som i dagsläget spelas in och bryta ned den tillsammans med programutvecklare för att sedan skräddarsy en testplan som gynnar alla involverade team.

När det gäller den motordata som granskas kan det vara effektkurvor som vridmoment, tidsramar för växling, låg- och höghastighetsförhållanden och spänningsutgång. Pierre fokuserar dock mest av sin tid på att analysera chassiets egenskaper och hantering som exempel fram- och bakhjulsinställningar, viktbalans, styvhet i fjädring, justeringar av styrkraften. Många olika faktorer som påverkas!

Lösningen

Med hjälp utav sina tekniska kunskaper från racingen och ett detaljorienterat sinne kan Pierre snabbt se helheten för att säkra en systematisk och användarvänlig testmiljö. Pierre har dessutom tagit steget längre inom den agila världen som Scrum Master för att ta rollen som den agila coachen i sitt team.

De agila metoderna kommer Pierre att använda för att effektivisera arbetsmetodiken genom att driva en uppföljningsplan och sammanknyta alla dagliga mål vilket teammedlemmarna sätter tillsammans. För att effektivera arbetet ytterligare tänker Pierre även delta i möten med övriga Scrum Masters för att få en tydligare översikt på projektets status.

Resultat

Han har som Test Leader och Scrum Master strukturerat en agil arbetsmetodik för sitt team där deras kunskaper och erfarenheter tillämpas på ett effektivt och välorganiserat vis. Genom ett krossfunktionellt samarbete tillsammans med programutvecklare har Pierre och hans team därefter samlat in rådata från fysiska sensor och påbörjat framtagningen utav en testmiljö tillämpad för autonoma fordon.

 I ett framtida samhälle kan Ni förvänta Er självkörande lastbilar i ögonvrån på vägarna med ett aktivt säkerhetssystem testat och verifierat av Pierre Runic och hans team.

Kontakta min konsultchef

Amanda Rydin

Regionchef

Mobile: +46 (0)70 199 42 80

Mail: amanda.rydin@m4.nu